Monday, May 11, 2009

Üks maas, neli veel

Sõjalise essee sain täna valmis ja saatsin ära, teema ajas segadusse ja ei tulnud just suurem asi. Mis seal ikka. Tõin heas tujus Ruthi juurest oma eetika materjalid, pärast lõunat saab ettekandega tegelema hakata. Üldiselt rääkides, käisin Saaremaal ja puhkasin natuke, maadlesin segaste bussiliinidega ja sõin gurmee lõunasööki. Viimane toimus Pädaste mõisas, perekondliku emadepäeva tähistamise raames ja oli ennekõike väga maitsev, hinnast rääkima ei hakka, aga maitseelamus...mmm! Mis tuletab meelde, et tahan varsti süüa saada. Muide kolmapäevalja neljapäeval saab Athenas vaadata "Diskot ja tuumasõda", et ehk lepiks kokku ja läheks?
Kodu oli hea nagu ikka, ühe öö olime mere ääres, päikeseloojangud on seal ikka täiuslikult ilusad, tekitavad õrna nukrust ja igatsust ja hurmavad samaaegselt. Avastasime Jõiste piirivalvestaapi ja nõukaaja arhitektuuri kuldnäiteid, ineti ja sürreaalne samaaegselt, kokkuvõttes isegi lõbus oli seal turnida ja imestada, et mille kuradi pärast neil sellist betoonkolakat vaja läks.
Ja meri lõhnab, ja mets lõhnab ja linnud. ja kirsipuud hakkavad õitsema. Tartus juba mitmel pool, lähengi Tähtverre neid otsima, ühtlasi meeldi mulle kevadine kuid jahe ilm. Ja lehed! Puud on lehtes ja muru on roheline, kui otsatult vahva see on:)
Sõitsin linna mingi fantoom Kalle-bussiga, mis ei peatu Viljandis ja Kilingi-Nõmmel - väga kaval minu meelest. Hoian akent öösiti lahti ja magan nagu kott. Hommikul on jahe, aga selle elab üle.
Nüüd tuleb uuesti koolile keskenduda, aga sellega saab hakkama.
Mõlgutasin bussis jälle mõttehulki, suuresti armastusest ja rändamisest ikka, aga neist kirjutada ei viitsi.
Edu saarlastele, kes jälle ratastel teele lähevad!
Peab oma lemmiklooma ka suveks üle vaatama, Saaremaa ring tuleb ära teha.
Olgu teil palju rõõmsaid vihmapiisku.
Ja ämbriga rõõska äikest.
Tuleks ta juba...

No comments: